The Beer Experience
Brouwland

BROUWLAND

Jury finale, 19 maart 2023 • Brouwland

Jury finale, 19 maart 2023

De finale van de Brouwland Biercompetitie gaat door tijdens The Beer Experience in Heusden-Zolder op 19 maart 2023. 

Showing 1 to 9 of 9 (1 Page)

Finale Brouwland Biercompetitie 2023

zondag 19 maart 2023 om 14u @ MuzeCafé

Wie? Hoe? Wat?

Hobbybrouwers uit BE en NL staan aan de meet van het spannend parcours dat de Brouwland Biercompetitie belooft te worden. We lichten kort toe welke hindernissen de winnaar te wachten staan:
Alle ingezonden bieren worden eind februari gekeurd door de beste proevers van Brouwland. Na deze interne technische keuring komen er 30 overblijvers uit de bus.

De 30 kwartfinalisten mogen zich aanmelden in de Brew Mine Tap voor de tweede juryronde. Dit event vindt plaats op zaterdag 4 maart om 13u. De 12-koppige jury, samengesteld uit externe technisch getrainde proevers, brengt live verslag uit van de 10 winnaars.

De 10 laatste kanshebbers mogen zich opmaken voor de The Beer Experience in Heusden-Zolder, waar ze hun bier geserveerd zien worden aan een jury die het voornamelijk zal beoordelen op presentatie, smaakprofiel, creativiteit en gastronomische mogelijkheden. Dit moment staat gepland op zondag 19 maart om 14u. De 3 laureaten worden ter plaatse bekend gemaakt.

Van de 3 laatste bieren wordt in de eerste 3 weken van juni telkens 500 liter gebrouwen in Brew Mine Tap om op vat te zetten. Deze vaten worden verdeeld over verschillende biercafés, waar het op elke locatie op 1 september op het vat zal komen staan. De bierliefhebber kan vanaf dan een beoordeling geven via Untappd in zijn favoriete café.

De beste Untappd-score op 1 oktober zal de winnaar aanduiden van de publieksprijs.

Van de origineel ingezonden flesjes worden er van elke laureaat 2 naar de internationale jury van de Brussels Beer Challenge gestuurd. Na intense degustatie, zal de uiteindelijke winnaar van de Brouwland Biercompetitie worden bekend gemaakt en valt het doek over deze spetterende editie!