The Beer Experience
Expo

EXPO

Blik op Kunst -Connecting artist support and craft beer-.

curated by STROOM, independentbrewers

Een kleine maand voor het festival, vanaf 22 februari, kan je al beginnen watertanden in het café van CC Muze in Heusden-Zolder. Daar loopt de expositie 'Blik op Kunst' die we in samenwerking met brouwerij Stroom aanbieden.


De curator van de expo is brouwerij "Stroom" uit Gent.
Ze staan bekend om hun mooi vormgegeven bierblikken waar kunstwerken op afgebeeld staan. Voor het eerst ooit worden de originele werken die op hun bierblikken staan getoond en krijg je een betere inkijk in het werk van elke kunstenaar. Er worden 14 kunstwerken tentoongesteld: 7 werken die op de bierblikken staan aangevuld met 7 andere werken van de kunstenaars. De kunstwerken zijn van de artiesten Wout Vercammen, Joëlle Dubois, Thomas Dhanens, Liliane Vertessen, Jorden Boulet, Jerome David en Karin Borghouts.


Stroom, een hart voor kunstenaars

Stroom is een jonge brouwerij uit Gent. Een van de oprichters, Carl Uytterhaegen heeft een lange geschiedenis in de kunstwereld als galeriehouder en verzamelaar van kunst. Het kon niet anders dat de brouwerij kunst zou integreren in haar activiteiten. Op elk blikje bier staat een kunstwerk afgebeeld. De kunstenaars krijgen een deel van de winst en zo ondersteunt Carl en de brouwerij de kunstenaars. Voorlopig werkt de brouwerij samen met 7 kunstenaars. Hun werk wordt geprint op de blikken. Geen typische dingen die je normaal op bieretiketten ziet, wel kunstwerken met een verhaal, kunst die iets zegt.


De brouwerij heeft de ambitie om in de toekomst te blijven samenwerken met kunstenaars op deze manier. Voor 2023 staan er alvast samenwerkingen met 3 nieuwe kunstenaars op het programma. Een tipje van de sluier. Loïc Van Zeebroek verzorgt het label van de volgende bier release van STROOM. Een Vienna Lager waarvan de bezoekers van The Beer Experience de primeur krijgen.


Ticket bierfestival is inclusief bezoek expo.

De expo Blik op Kunst is te zien vanaf 22 februari en loopt door tijdens de openingsuren van het Muzecafé tot en met het festival zelf. Een ticket voor het bierfestival geeft ook toegang tot de exporuimte tijdens het festival zelf.