The Beer Experience
Antidoot & Kaas VOLZET

ANTIDOOT & KAAS

Antidoot en Catharinadal: wilde bieren met rauwe kazen: (VEGGIE)


Tom Jacobs van Antidoot- Wilde Fermenten was curator op The Beer Experience 2022. We hebben toen lekkere bieren gedronken in de buurt van de Zwarte Zaal, merci Tom! Dit jaar hebben we hem gevraagd een foodpairing te geven met kazen van Catharinadal, een kaasmakerij uit Hamont-Achel. Onder de beergeek moeten we Tom en zijn broer Wim niet meer voorstellen. Met Antidoot hebben ze een paradijsje in Kortenaken uit de grond gestampt: een kleine farmhouse brouwerij waar ze bieren, ciders en natuurwijnen maken, enkel met wilde gisten en bacteriën. Barrel-aged, zeer wild. Ambachtelijke kaasmakerij Catharinadal doet ongeveer hetzelfde op haar eigen domein. De kaasmakerij werkt uitsluitend met rauwe, niet-gepasteuriseerde melk. Kaasmaker William Peters komt 3 kazen voorstellen, bij 3 bieren van Antidoot.